Benefi ts and limitations of the use of probiotics in piglets nutrition: review and critical analysis
Main Article Content
Abstract
The piglets’ weaning is a period of hard challenge, with hazards to animal performance, because they are subject to numerous stress factors. The reduction of immunity can cause intestinal imbalance, making the animals more susceptible to enteric pathogens, with consequent performance loss. The use of antibiotics in animal feed, especially in pigs and poultry, has aroused extensive discussion in various segments of the livestock production, because of the restrictions imposed by the European Community. On the other hand, the use of probiotics as growth promoters additives in intensive production systems presents a world-wide trend of growth, although the scientifi c studies showing contradictory results. This article aims to systematize information on the use of probiotics in piglets.
Article Details
1. Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho licenciado sob a Creative Commons Atribuição-NãoComercial-SemDerivações 4.0 Internacional
2. Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusica da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
3. Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios instituicionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre);